پرورش کودک دو زبانه

یکی از بزرگترین آرزوهایی که والدین (بخصوص والدین ایرانی)، از بدو خلقت فرزندشان دارند این است که کودکشان به زبان انگلیسی مسلط شود. من هم از این قضیه مستثنی نبودم. شاید دلیل اصلی آن این بود که رفتن به کلاسهای زبان انگلیسی، آزمون آیلتس، تافل و …هیچ کدام منجر به این نشده بود که من بتوانم مانند یک انگلیسی زبان به زبان انگلیسی تسلط داشته باشم و بتوانم ارتباط موثر با جامعه جهانی برقرار کنم.

آموزش زبان انگلیسی به کودک، پرورش کودک دو زبانه

همیشه دوست داشتم فرزندم درست مانند کودکی که در آمریکا یا انگلیس متولد شده و بزرگ می شود، به زبان انگلیسی مسلط باشد. اما علم مدیریت استعدادهای انسانی (TMS) به من آموخته بود که نباید کودکم را مجبور کنم که عدم موفقیت های دوران کودکی من را جبران کند. من تنها کانال ورود کودکم به این کره خاکی بودم و کودک من باید براساس علاقه مندی ها و رسالت خودش از ورود به جهان هستی، پرورش یابد. و مهم ترین وظیفه من به عنوان یک والد این است که علاقه مندی های او را ببینم و مسیر حرکت او را در زمینه علاقه مندی هایش هموار کنم. لذا متعهد شدم که تمام تمرکزم را روی وظیفه خودم بگذارم و شروع به مطالعه کردم تا بهترین روش برای دو زبانه شدن کودک را پیدا کنم.روشی که در آن خبری از کلاس و مربی و آموزش مستقیم توسط فارسی زبانی که انگلیسی را به عنوان زبان دوم آموخته نباشد. روشی صد در صد تضمینی که از بدو تولد کودک آغاز شود و کودک من درست مانند کودکی که در آمریکا رشد می کند و زبان می گشاید، زبان بگشاید.

درست یادم هست که وقتی پسرم تقریبا 15 ماهه بود، یکی از دوستانم از آمریکا به ایران آمده بود. پسرش سام تقریبا سه یا چهار ساله بود، در ساحلی همدیگر را ملاقات کردیم. بچه ها مشغول بازی بودند در حالیکه زبان مشترکی برای برقراری ارتباط نداشتند. سام از میان ماسه ها، سر خشک شده یک مرغ دریایی را پیدا کرده بود، با انگشت اشاره و شصت که روی جای چشمهای مرغ دریایی بود، سر را در دستش گرفته بود و به زبان انگلیسی حرف می زد و با آن بازی می کرد. محو تماشای سام بودم، با اینکه اصلا متوجه صحبتهایش نمی شدم ولی آنقدر جذاب، شیوا و مسلط صحبت می کرد که انگار در حال تماشای یک کارتون انگلیسی بودم. اولین بار بود که کودکی ایرانی را میدیدم که اینقدر مسلط انگلیسی صحبت می کند. نجواهای ذهنی ام میگفت:” خوب طبیعیه، سام از دو ماهگی رفته آمریکا، تو محیط بزرگ شده، بایدم بتونه الان اینقدر مسلط باشه، ولی بچه تو در محیط فارسی زبانه و …” با این حال مطمئن بودم که هر کاری به شرط علاقه امکان پذیر است. سام باورهای من و شاید پسرم را تقویت کرد.

من نتایج ساعتها مطالعات و تحقیقاتم را در مسیر دو زبانه شدن کودکم به کار بردم و نتیجه شگفت انگیز بود. در همین فضای فارسی زبان، بدون هیچ کلاس آموزشی، مربی یا معلم زبان انگلیسی، بدون دخالت من، بصورت کاملا طبیعی و مانند یک کودک متولد شده در آمریکا، پسرم زبان انگلیسی را یاد گرفت و زبان باز کرد. طوری که حتی به انگلیسی مسلط تر از زبان مادری اش (فارسی) هست. به راحتی از سن 5 سالگی از طریق فضای مجازی با دنیا در ارتباط است. بصورت آنلاین با کودکان دنیا بازی می کند، دوستان بین المللی دارد، با کودکان دنیا ارتباط موثر دارد. در حالیکه من که والد او هستم بعد از سی سال تحت آموزش مستقیم بودن، نه تنها تسلط خاصی به زبان انگلیسی ندارم، که اعتماد به نفس صحبت به زبان انگلیسی را هم ندارم.

دوست عزیز، اگر تصمیم داری سودمندترین سرمایه گذاری را برای فرزندت انجام بدی، و تا با زندگی در دنیای بدون مرز، خودش را کشف کرده و خالق رویاهاش باشه، همین حالا به صفحه محصولات برو و با سرمایه گذاری روی  کتاب الکترونیک ” پرورش کودک دو زبانه” آن را تهیه کن. با تعهد و تمرکز آگاهی هایی که در آن ارائه شده را بخوان و با عمل به آنها، کودکت را در مسیر لذتبخش دو زبانه شدن همراهی کن. به تو قول می دهم اگر با تعهد به آنچه برایت بازگو کرده ام عمل کنی، فرزند تو نیز مانند فرزند من، مسلط تر از کودک متولد شده در کشور انگلیسی زبان، به زبان دوم سخن بگوید، با دنیا ارتباط برقرار کند، در مورد موضوعات مختلف سخنرانی کند بدون اینکه حتی جمله ای به او بیاموزی.

 

دیدگاهتان را بنویسید

پرورش کودک دو زبانه به روش سمیه نوری